Om Copper Queen. da

              Copper Queen

         Her under historien bag " Copper Queen "

Mor & datter , Esmé & Metallica 


Copper Queen" er et lille opdræt af Rhodesian Ridgeback. I 40 år , har Rhodesian Ridgebacken været en del af familiens og mit liv. Siden barndommen har hunde været en naturlig del af mit liv og i blandt dem har været blandinger og race rene hunde som  Shæfer, Irsk Setter, Welsh Corgis, Kerry Blue , Skotsk Terrie og Rhodesian Ridgeback. Jeg importere i 1992 den første amerikanske Rhodesian Ridgeback til Danmark, som senere viste sig at  blive en af de mest kendte Rhodesian Ridgeback der har været i Europa:DKCH.BISS  Kwetu´s Xoxa in Denmark. Senere er der kommet flere importere til og den sidst ankommende er fra Tjekkiet, nemlig vores dejlige R.R.  : "Dee  Esmé Munya Bawean´s Hope" . Mere om dette under "vores R.R."  Nederst på denne side, under billedet, kan du/ i læse mere om "mit hundeliv".

Vi fortrækker at vores hvalpe bliver i Danmark, så vi kan følge dem ,men har dog gjort nogle få undtagelser og exportere til Norge, Tyskland, Holland og U.S.A.

 

Vi har max 3-4 voksne hunde, pt er der to, alle er medlemmer af familien. Det betyder de

lever sammen med os og er med i vores daglige gøre mål. Vi udstiller vores hunde , dog er vi ikke at finde på samtlige udstillinger, da vi også ønsker at gøre mange andre ting med vores hunde som f.eks sporarbejdet .

Alle vores tæver har, indtil videre ,fået 1 til 2 kuld hvalpe .Hvalpene kommer selvfølgelig til verden i vores hjem og bliver dermed præget fra første færd på mennesker og alle de "skøre ting" vi to benede

finder på .


Besøg fra kommende hvalpe køber er velkommen fra hvalpene er 3 uger , hvor vi gerne besvarer spørgsmål, samt giver råd og vejledning. Hvalpene sælges  med Dansk Kennel klubs stambog, samt har fået ormekur og sundheds tjek ved dyrlægen. Hver hvalp får  en "start pakke" med herfra, hvor der blandt andet vil være tæppe, halsbånd, foder vejledning, beskrivelse af hvalpen, købs kontrakt, foder til de første par dage. Vi står til rådighed m.h.t råd og vejledning hele hundens liv og afholder 1 x årligt "hvalpe træf" her, hvor alle har mulighed for at mødes igen.

 

Her bliver ikke nævnt meget om sundhed og temperament, da det for mig obligatorisk . Som i

kan læse under "vores R.R.", så er det noget der har betydet rigtigt meget for mig. I dag tilbydes der mange gode test, for både sundhed og temperament, dog skal man ikke stirre sig blind der på, men tage i mod de tilbud, man syntes der er behov for, til at få en større viden og forståelse.

 

" Copper Queen " har til huse i en mindre landsby, mere på land end i by. Der er store

udenoms arealer, hvor hundene kan løbe frit , let adgang til skov, vand og marker. Ved at leve

tæt sammen med sin Rhodesian Ridgeback og tage den med i sit daglige liv, give den udfordringer osv ,vil man tydeligt mærke, at racen stadig har bevaret  sine oprindelige egenskaber, der i blandt dens  beskytter instinkt og selvstændighed, hvilket naturligvis stiller krav til fremtidige ejere af racen. Mere om racen , se under racens historie.

 

Kontakt mig gerne, hvis i skulle være interesseret i racen og evt. ønsker at blive skrevet op til en kommende hvalp. Vi modtager gerne besøg, efter forudgående aftale, se under "kontakt" .


 

       


Der er altid tid til gode lege stunder, hvor den får max gas :)

Lidt mere om mit "hunde liv" :

 

Jeg har siddet i  kreds bestyrelsen, under Dansk Kennel Klub, på Fyn, været ringtræner,samt initiativtager til Rhodesian Ridgeback klubbens blad udvalg, hvor jeg  startede flere forskellige tiltag op. Ud over dette, fik jeg lavet et standard og udstillings udvalg ,noget som jeg virkelig brændte for, da jeg mente det var vigtigt, at grundstenen for vores klub,nemlig standarden ,blev taget op til drøftelse osv. Sundhed var/ er også en meget vigtigt ting for mig og derfor fik jeg lavet et avls og sundheds udvalg. På samme tid, forsøgte jeg at få et overblik over vores race temperment , men der var på det tidspunkt ikke interesse nok der for.

Jeg blev valgt til formand for de udvalg og fandt dette arbejde meget spændende.

Arbejdet i udvalgene resulterede i forskellige aktiviteter,som hjalp med at udvide forståelsen af standarden for vores race. Da der tiltrådte en ny bestyrelse, syntes denne ikke, at et mening medlem kunne sidde som formand for de udvalg og jeg fra trådte derfor, men det glæder mig meget, at samtlige udvalg forsat er der. Jeg har igennem årerne deltaget i en del kurser, foredrag omkring hunde og har taget Dansk Kennel klubs basis kursus samt opdrætter uddanelsen. Finder det vigtigt at forsøge at holde mig opdatere omkring hvad der sker indenfor racen og hunde generalt.

Da verdens kongressen, for Rhodesian Ridgeback , blev afholdt  i Danmark i 1988, havde jeg den store glæde at deltage der i og mødte her mange spændende Rhodesian Ridgeback folk, fra  rundt omkring i verden. Det var en lærerig og spændende oplevelse og har siden deltaget i congressen andre steder i verden .

I Dansk Kennel blad , "HUNDEN " blev der i 2004 bragt en race beskrivelse af Rhodesian Ridgeback og på en forespørgelse om jeg ville deltage deri, takkede jeg ja. Jeg skrev derfor  racen´s historie, samt  blev interviet af Tine Luther, der lavet en foto serie. Forsiden af "HUNDEN " var min egen Copper Queen´s Auxesia By Xoxa . Artiklen kan ses og læses under " Racen´s historie