Hvalpe da

                                        Hvalpe


                                Et dejligt kuld hvalpe blev født d 14/8-2019


                                       6 tæver, 4 hanner, alle med standard ridge ,

                                                 korrekt bid, ingen knækhaler og  D.S.

                                       

                                                 Esmé klaret alt så godt og alle har det super .

                                                 mere info og billeder, se under nyheder .

                                                 


                       Hvis i er int. i en kommende hvalp fra  " Copper Queen",

                       så er i meget velkommen til at  kontakte os .

         

       

 

hva5
hva9
hva8
hv3
hva16

                   En lur med mor, er altid rart .

 


 

At vente hvalpe, er altid en meget spændende tid, samtidigt også en tid, hvor alle forberedelse til det kommende kuld bliver gjort klar. Mor til kuldet, skal fodres rigtigt både før, under og efter sin drægtighed, samt naturligvis have sin daglige motion. Hun vænnes langsomt til den store føde kasse, sådan hun forhåbenligt gerne vil være i den, når tiden er inde.


3 meget vigtige mål i opdræt er: Sundhed, temperament og socialisering!

Til de første 2 punkter, kommer mine mange års kendskab til racen/stambøger/hundene, mig til gavn, samt at begge forældre dyr, opfylder de obligatoriske avlskrav fra Danske Kennel Klub, samt  Rhodesian Ridgeback Klubbens etiske regler. Derudover, har både far og mor til kuldet, fået lavet yderligere test, der forhåbenligt er med til at sikre at man undgår at få hvalpe med alvorlige arvelige lidelser. Jeg vil dog understrege, at jeg i dag, syntes at det virker som om, der er en tedens til at fokusere for meget på de forskellige test/resultater og dermed måske ikke se på helheden, da der er mange andre ting, der også har stor betydning for et godt avlsarbejde.


Prægning/socialsering er som nævnt meget vigtigt . Hvalpene vil her, allerede kort tid efter fødslen, begynde at modtage den første prægning og frem til de er 8 uger.


Socialiseringen begynder ved 3 ugers alderen, hvor hvalpene begynder at registerere livet omkring sig. Hvalpene skal nu til at møde flere mennesker og det er nu, hvalpekøberne for første gang kommer på besøg.Hvalpene skal med ud på små ture,lidt senere med ind til byen, køre i bil/tog/bus, med en tur på stranden og møde andre hunde/dyr.

Hvalpene vænnes til at få klippet negle,få undersøgt tænder osv og den lille hvalp bliver kælet/snakket meget med, sådan at den syntes vi mennesker er de bedste at være sammen med. Hvalpene drøner nu rundt i det meste af huset, dermed vænner den sig til alle de mærkelige lyde der kan være, f.eks fra tv, vaskemaskine, støvsuger. Ud over dette, skal hvalpen aktiveres, med nogle små sjove opgaver, søge mad i haven, prøve den lille balancebom, tunnel, osv osv.


Når hvalpen rejser herfra efter 8-9 uger, skal denne miljøtræning og socialisering forsætte, det er meget vigtigt, især til hvalpen er 14 uger gl.


Vigtigt er det også at finde den rette familie til hver hvalp, alt dette vil jeg forklarer nærmere, ved besøg her.Her en oversigt hvad der flg med en hvalp fra Copper Queen .


• Ormekur og vacinationer i følge dyrlægens anbefalinger.


• Sundhedsattest fra dyrlægen.


• Chipmærkning.


• DKK Stamtavle (for at få denne, skal der være en dyrlæge attest på, at hvalpe er undersøgt for dermoid sinus).


• DKK Købsaftale.


• Hvalpefoder af bedste kvalitet, til de første dage .


• Et tæppe der lugter af hundemor og søskende.


 

• En gang årligt afholder jeg hvalpetræf, for alle der har lyst til at mødes igen.


.• Råd og vejledning hele hundens levetid.
                                   


Copyright : A.C. Dalsgård